
5.2. TORSTAI

9.00-> Ilmoittautuminen

10.00-12.00 Lounas

12.00-12.45 Paneelikeskustelu: Maailman paras ruokaketju tehdään yhdessä, mutta kuinka?
Puhujina: Mika Ala-Fossi, Reijo Flink, Paula Virtanen, Inga Manninen, Petter Sandelin
Nyt ei vaan silitellä myötäkarvaan, vaan katsotaan villakoiran ytimiin. Paneelikeskustelussa käsitellään kotimaisen eläintuotannon ajankohtaisia haasteita ja ratkaisuja. Lisäksi selvitetään, mitkä ovat yhteiset vahvuudet tulevaisuuden rakentamisessa.
Keskustelun vetäjää Atria Suomen yhteiskuntasuhdejohtaja Risto Lahti.

12.45-13.15 Millä keinoilla voi menestyä epävarmassa toimintaympäristössä?
Timo Ritakallio, OP Ryhmän pääjohtaja
Timo Ritakallio on menestyksekkään uran finanssialalla tehnyt johtaja, joka on toiminut OP Ryhmän pääjohtajana keväästä 2018 lähtien. Hän siirtyi OP Ryhmään Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisesta, jossa hän toimi varatoimitusjohtajana vuosina 2008-2014 ja toimitusjohtajana vuodesta 2015 lähtien. Ennen Ilmarista Ritakallio on työskennellyt pitkään OP Ryhmässä eri johtotehtävissä.
Ritakallio on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija erityisesti talouteen, tekoälyyn ja yritysten strategioihin liittyvissä kysymyksissä. Ritakallio on tunnettu myös hyvinvoinnin puolestapuhujana, ja hän osoittaa omalla esimerkillään, miten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehtiminen auttaa saavuttamaan tavoitteita myös työelämässä. Hän itse harrastaa suunnistusta, tennistä ja metsästystä.

13.30-14.15 Kahvit

14.00-14.30 Together 2030 – menestys syntyy yhdessä
Kai Gyllström, Atria Oyj toimitusjohtaja
Kai Gyllström on toiminut Atria-konsernin toimitusjohtajana vuoden 2023 kesäkuusta lähtien. Kailla on vahvaa kokemusta ja osaamista tuotekehityksen, myynnin ja markkinoinnin sekä tuotemerkkien kansainvälisestä maailmasta. Kai Gyllström on innostunut Atriasta ja Atrian visiosta: ”Meillä on selkeä visio olla johtava pohjoismainen ruokatalo, sitä me nyt rakennamme. Atrialla on hyvät brändit, osaava henkilöstö, merkittäviä uusia investointeja ja monipuolinen tuotevalikoima”. Vapaa-aikaansa Kai viettää mieluiten perheen parissa. Hän viihtyy myös kuntosalilla ja on intohimoinen kotikokki.

14.30-15.00 Yhdessä voimme vaikuttaa
Risto Lahti, Atria Suomen yhteiskuntasuhdejohtaja
Risto Lahti on toiminut Atria Suomen yhteiskuntasuhdejohtajana vuodesta 2024 alkaen. Tätä ennen hän on toiminut Itikka Osuuskunnan ja Lihakunnan toimitusjohtajana sekä ministerin erityisavustajana Maa- ja metsätalousministeriössä. Ristolle edunvalvontatyö Atrian ja sen tuottajien hyväksi on unelmahommaa: ”Vaikuttamalla aktiivisesti toimintaympäristöömme, voimme parantaa kilpailukykyämme ja mahdollisuuksiamme menestyä.” Vapaalla Risto tykkää liikkumisesta, metsätöistä sekä kotitilan apumiehen hommista.

15.00-16.00 Arvostusta, aitoutta ja oikeita puheenaiheita
Arman Alizad, toimittaja ja dokumentaristi
Arman Alizad on dokumenttiohjaaja ja televisiotuottaja. Hänen dokumentaariset tv-ohjelmat ovat saaneet suuren suosion, kuten Arman ja viimeinen ristiretki sekä Arman Pohjantähden alla. Syksyllä 2025 hän tutustui suomalaiseen ruuan tuotantoon ”Oodi suomalaiselle ruualle” -sarjassaan.
Arman Alizad on puhuja, joka koskettaa ja innostaa, mutta myös haastaa ajattelemaan syvällisemmin. Hän on esiintyjä, jonka tarinat jäävät mieleen ja muuttavat kuulijan tapaa katsoa maailmaa.

16.00-16.15 Loppusanat
Reijo Flink, toimitusjohtaja A-tuottajat Oy, A-Rehu Oy, Nautasuomi Oy

19.45 Iltaohjelma

19.45 Vuoden 2025 parhaiden tilojen palkitsemistilaisuus
20.00 Juhlaillallisen tervetulopuhe
Ilkka Nykänen, Itikka Osuuskunnan ja Lihakunnan toimitusjohtaja
6.2. PERJANTAI

9.00-9.30 Suomalainen maailman paras liha maailmalle
Seppo Pellikka, Atria Suomen vientijohtaja
Seppo Pellikka on toiminut Atrialla vuodesta 2004 ja viennissä vuodesta 2013. Kokemusta Atrialla on sian- ja naudan teurastus- ja leikkuuprosesseista, sekä tuorelihatuotannosta. Viennissä laaja kokemus Euroopan ja Aasian liha- ja sivutuotemarkkinoissa. Vapaa-aika kuluu omissa ja lasten urheiluharrastuksissa, sekä metsästyksen parissa.

9.30-10.00 Kyselytunti päätoimittajalle
Jouni Kemppainen, Maaseudun tulevaisuuden päätoimittaja
Jouni Kemppainen on pitkän linjan toimittaja ja viestinnän ammattilainen, joka on toiminut Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittajana vuodesta 2016. Filosofian maisteriksi Turun yliopistosta valmistunut Kemppainen on työskennellyt aiemmin muun muassa Yleisradiossa uutispäätoimittajana sekä Elinkeinoelämän keskusliiton viestintäjohtajana.
Hän on tunnettu vahvasta yhteiskunnallisesta otteestaan ja maaseudun puolustamisesta niin journalismissa kuin julkisessa keskustelussa. Hän jää eläkkeelle kevättalvella 2026, jolloin päättyy yli 40 vuoden mittainen ura suomalaisen median ytimessä.

10.00-10.30 Mitä Suomi syö? Ruokamarkkinan muutokset Suomessa
Jukka Saarenpää, Atria Suomen tutkimuspäällikkö
Jukka Saarenpää on toiminut yli 30 vuotta markkinatutkimuksen parissa. Viimeiset 17 vuotta Atrialla. Nykyisessä työssä yhdistetään markkinan kovat luvut kuluttajien asenteisiin ja käyttäytymiseen. Kokonaisuudesta syntyy atrialainen ymmärrys siitä, mihin suuntaan ruokamarkkina on menossa. Tätä tietoa hyödynnetään sitten Atrian kaikessa kaupallisessa toiminnassa strategian luonnista aina yksittäisten tuotteiden kehittämiseen ja markkinointiin.
Maalla kasvaneena ja MMM-tutkinnon suorittaneena, halu kehittää suomalaisen maatalouden ja elintarvikeketjun elinvoimaisuutta ovat työn syvin motivaatio.

10.30-11.00 Valmisruoka kasvaa, nyt ja tulevaisuudessa
Tuomas Kujala, Atria Suomen valmisruokaliiketoiminnan johtaja
Tuomas Kujala on tehnyt töitä Hyvän ruuan ja Paremman mieleen eteen vuodesta 2007 alkaen. Tuomaksella on monipuolinen kokemus Atrian eri tuoteryhmistä ja liiketoiminnoista. Kaikkia vuosien varrella vaihtuneita toimenkuvia yhdistää Atrian liiketoiminnan kehittäminen, kuluttajien ja asiakkaiden tarpeet huomioiden. Viimeiset kuusi vuotta Tuomas on toiminut Atrian valmisruoka liiketoiminnan johtajana. Vapaa-aikansa Tuomas viettää mieluiten perheen kanssa ja urheilua kaikissa muodoissa seuraten ja harrastaen.

11.00-12.00 Lounas

12.00-14.15 Tuotantosuuntakohtaiset seminaarit

14.15-15.00 Kahvit
SIKASEMINAARI
NAUTASEMINAARI
SIIPISEMINAARI
