6.2. TORSTAI
9.00-> Ilmoittautuminen
10.00-12.00 Lounas
12.00-12.30 Atria tänään ja huomenna
Kai Gyllström, toimitusjohtaja, Atria Oyj
Kai Gyllström on toiminut Atria-konsernin toimitusjohtajana vuoden 2023 kesäkuusta lähtien. Kailla on vahvaa kokemusta ja osaamista tuotekehityksen, myynnin ja markkinoinnin sekä tuotemerkkien kansainvälisestä maailmasta. Kai Gyllström on innostunut Atriasta ja Atrian visiosta: ”Meillä on selkeä visio olla johtava pohjoismainen ruokatalo, sitä me nyt rakennamme. Atrialla on hyvät brändit, osaava henkilöstö, merkittäviä uusia investointeja ja monipuolinen tuotevalikoima”. Vapaa-aikaansa Kai viettää mieluiten perheen parissa. Hän viihtyy myös kuntosalilla ja on intohimoinen kotikokki.
12.30-13.00 Suomen liha-alan tulevaisuus
Pekka Pesonen, kansliapäällikkö, MMM
Pekka Pesonen aloitti tehtävänsä maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkönä 1.2.2024.
Pesosella on laaja kokemus alalta, sillä ennen ministeriöön siirtymistään hän toimi Euroopan viljelijä- ja osuuskuntajärjestö Copa-Cogecan pääsihteerinä Brysselissä vuodesta 2007 eteenpäin. Lisäksi hän on työskennellyt maa- ja metsätalousministerin valtiosihteerinä, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK r.y:n tehtävissä Brysselissä ja meijeriyhtiö Valion kotimaan myynti- ja markkinointitehtävissä.
Pesonen harrastaa metsästystä. Hän omistaa vanhan sukutilan Juvalla yhdessä perheensä kanssa. Hän on koulutukseltaan maa- ja metsätaloustieteiden maisteri Helsingin yliopistosta.
13.00-13.30 Mitä on menestyminen? Kuka menestyy ja millä ajanjaksolla
Jaakko Kujala, Tekniikan tohtori (TkT), professori, Oulun yliopisto
Jaakko Kujala on Tuotantotalouden professori Oulun Yliopistossa. Hänen opetus ja tutkimus keskittyy erityisesti monimutkaisten projektien johtamiseen, joissa tärkeäksi nousee ymmärtää eri sidosryhmien tavoitteet, mitä osaamista heiltä tarvitaan, kenen vaatimuksia tulee kuunnella ja mitä tarkoittaa projektien onnistuminen. Akateemisen tutkimuksen lisäksi hän on ollut perustamassa useita yrityksiä, joissa hän on soveltanut näitä oppeja myös yritystoimintaan.
13.30-14.15 Kahvit
14.15-14.45 Palkintojen jako (sika-, siipi- ja nautatilat)
14.45-15.05 Atrialainen ruokaketju – miten niin parempi?
Mika Ala-Fossi, toimitusjohtaja, Atria Suomi
Mika Ala-Fossi on Atria Suomen toimitusjohtaja. Mika on työskennellyt Atria Suomen toimitusjohtajana vuodesta 2011. Tätä ennen hän työskenteli Atrialla useissa tehtävissä, ja hänellä onkin monen vuoden kokemus siitä, miten Atrian eri tuotanto-osastoja ja liiketoimintoja johdetaan. Kun Mika vaihtaa vapaalle, hän viettää aikaansa perheen kanssa mökillä tai metsänparannustöissä ja myös monenlaisten urheiluharrastusten parissa. Grillin ääressä syntyy myös kaikenmoiset herkut.
15.05-16.15 Jos et sinä usko itseesi, niin kuka sitten!
Tomato eli Mato Valtonen ja Tom Pöysti
Tullakseen nähdyiksi ja kuulluiksi on uskallettava erottautua ja laittaa itsensä peliin. Epäonnistumisen pelko, kuten itsetunnon puutekin on heitettävä syrjään ja valjastettava mieli rohkeudella sekä riemulla.
Tom Pöysti ja Mato Valtonen ovat Tomato, jopa tragikoominen duo, joka näkemyksiään törmäyttämällä on valmiina kaivamaan kuulijoidensa vahvuudet näkyville. Takana ovat kovat ajat ja mahdottomat edessä ja välillä tuntuu, että mikään ei ole sitä miltä se näyttää. Kuinka pystymme pitämään itsemme ja yhteistyömme kasassa kaikkien uusien haasteiden edessä? Kuinka tehdä työstään itselleen merkityksellistä? Tämä on monta kertaa kiinni pienistä oivalluksista. Sinun itsesi pitää löytää ne oivallukset, Mato ja Tomppa kertovat konsteja tähän tärkeään prosessiin.
16.15-16.25 Loppusanat
Reijo Flink, toimitusjohtaja A-tuottajat Oy, A-Rehu Oy, Nautasuomi Oy
20.00 Juhlaillallisen tervetulopuhe
Seppo Paatelainen, vuorineuvos
20.00 Juhlaillallinen
Illallisella juhlava pukeutuminen
7.2. PERJANTAI
9.00-9.30 Ajankohtaista alkutuotannosta
Reijo Flink, toimitusjohtaja A-Tuottajat Oy, A-Rehu Oy, Nautasuomi Oy
Reijo Flink on Atria Suomen alkutuotantoyhtiöiden toimitusjohtaja. Reijo on työskennellyt alkutuotantoyhtiöiden toimitusjohtajana vuodesta 2019 alkaen. Tätä ennen hän työskenteli Atrian pääomistajien Itikka osuuskunnan ja Lihakunnan toimitusjohtajana vuodet 2003-2018.
Kun Reijo vaihtaa vapaalle, hän viettää aikaansa mökillä Kivijärvellä kalastaen, Lapissa patikoiden tai ulkoliikunnan parissa. Hän pitää hyvästä ruuasta, ja hänelle sitä on kunnon pihvit ja kalaruuat.
09.30-10.00 Matkailu- ja ravitsemiskaupan nykytila ja näkymä tulevaan – mikä on vielä pysyvää?
Juha Helminen, Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus (SOK)
Juha Helminen on matkailu- ja ravitsemiskaupasta vastaava ketjujohtaja S-ryhmässä. Juha on aiemmin urallaan toiminut pitkään kuluttajatuotteiden parissa toimiessaan Carlsbergilla ja Sinebrychoffilla eri johtotehtävissä Suomen lisäksi Pohjoismaissa, sekä muualla maailmalla.
Juha on intohimoinen hyvän ruoan ja juoman ystävä, joka nauttii vapaa-ajallaan urheilusta sekä matkustamisesta perheen kanssa.
10.00-11.00 Millainen tulevaisuus, sellainen ruoka
Vilhelmiina Erkkola, kehitysjohtaja Atria Suomi
Kimmo Ollila, kokki, ruokavaikuttaja ja sisällöntuottaja (Kulinaari-ruokaglobi)
Juha Kiviniemi, tuottaja, A-Tuottajien hallituksen jäsen, Atria Oyj:n hallintoneuvoston jäsen
Emma-Kaisa Yli-Karjanmaa, tuotekehityspäällikkö, Atria Suomi Oy
Anu Seisto, tekniikan tohtori VTT
Paneelin moderaattorina toimii Atria Oyj:n viestintäjohtaja Hanne Kortesoja
Kuluttajien tarpeet ja toiveet haastavat tulevaisuuden ruoantekijöitä ja -tuottajia. Uudet ravitsemussuositukset asettavat meille reunaehtoja. Maailma muuttuu, ilmasto muuttuu, ihmiset muuttuu – muuttuuko ruokakulttuuri?
11.00-12.00 Lounas
12.00-14.00 Tuotantosuuntakohtaiset seminaarit
14.00-15.00 Kahvit
SIKASEMINAARI
12.00-12.30 DON-hometoksiinien hallinta peltoviljelyssä
Mikko Mäki-Latvala
Maatalousyrittäjä
12.30-13.00 Miten APP-vapaa tuotanto näkyy tilalla?
Juha ja Jaana Hakomäki
Piglet Oy
13.00-13.30 Mitä yksilödatasta voidaan oppia – Älysika-hanke
Mari Heinonen
Professori, eläinlääketieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto
13.30-14.00 Mitä Oy-muotoisten sikayritysten tilinpäätökset kertovat?
Tomi Tynjälä
Controller, Atria Oyj
NAUTASEMINAARI
12.00-12.30 Atria Nauta – ajankohtaiset
Sinikka Hassinen
Johtaja, Nautasuomi Oy
12.30-13.00 Mitä Oy-muotoisten nautayritysten tilinpäätökset kertovat?
Tomi Tynjälä
Controller, Atria Oyj
13.00-13.30 Mitä tiedämme nautojen hyvinvoinnista jo nyt?
Tuomas Herva
Eläinlääkäri, A-Tuottajat Oy
13.30-14.00 Palkitut tilat – keskustelu
Haastattelijana Tomi Karsikas, aluepäällikkö A-Tuottajat Oy
SIIPISEMINAARI
12.00-13.00 Ajankohtaista maatalouden rahoittamisesta
Teppo Pöllänen ja Tomi Harju
Maa- ja metsätaloustoimintojen johtaja ja rahoituspäällikkö, OP
13.00-13.30 Mitä uutta tapahtuu alalla –
Nostot EuroTier -messujen annista
Harri Rosenberg ja Juha-Petri Jussila
Kehitysjohtaja ja kenttäpäällikkö, Atria-Chick Oy
13.00-14.00 Ajankohtaista Atria siipi
Jaakko Kohtala
johtaja, Atria-Chick Oy