6.2. TORSTAI

9:00-> Ilmoittautuminen

10:00-12:00 Lounas

12:00-12:30 Atria tänään ja huomenna

Kai Gyllström, toimitusjohtaja, Atria Oyj

Kai Gyllström on toiminut Atria-konsernin toimitusjohtajana vuoden 2023 kesäkuusta lähtien. Kailla on vahvaa kokemusta ja osaamista tuotekehityksen, myynnin ja markkinoinnin sekä tuotemerkkien kansainvälisestä maailmasta. Kai Gyllström on innostunut Atriasta ja Atrian visiosta: ”Meillä on selkeä visio olla johtava pohjoismainen ruokatalo, sitä me nyt rakennamme. Atrialla on hyvät brändit, osaava henkilöstö, merkittäviä uusia investointeja  ja monipuolinen tuotevalikoima”. Vapaa-aikaansa Kai viettää mieluiten perheen parissa. Hän viihtyy myös kuntosalilla ja on intohimoinen kotikokki.

12:30-13:00 Suomen liha-alan tulevaisuus

Pekka Pesonen, kansliapäällikkö, MMM

Pekka Pesonen aloitti tehtävänsä maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkönä 1.2.2024.

Pesosella on laaja kokemus alalta, sillä ennen ministeriöön siirtymistään hän toimi Euroopan viljelijä- ja osuuskuntajärjestö Copa-Cogecan pääsihteerinä Brysselissä vuodesta 2007 eteenpäin. Lisäksi hän on työskennellyt maa- ja metsätalousministerin valtiosihteerinä, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK r.y:n tehtävissä Brysselissä ja meijeriyhtiö Valion kotimaan myynti- ja markkinointitehtävissä.

Pesonen harrastaa metsästystä. Hän omistaa vanhan sukutilan Juvalla yhdessä perheensä kanssa. Hän on koulutukseltaan maa- ja metsätaloustieteiden maisteri Helsingin yliopistosta.

13:00-13:30 Mitä on menestyminen? Kuka menestyy ja millä ajanjaksolla

Jaakko Kujala, Tekniikan tohtori (TkT), professori, Oulun yliopisto

Jaakko Kujala on Tuotantotalouden professori Oulun Yliopistossa. Hänen opetus ja tutkimus keskittyy erityisesti monimutkaisten projektien johtamiseen, joissa tärkeäksi nousee ymmärtää eri sidosryhmien tavoitteet, mitä osaamista heiltä tarvitaan, kenen vaatimuksia tulee kuunnella ja mitä tarkoittaa projektien onnistuminen. Akateemisen tutkimuksen lisäksi hän on ollut perustamassa useita yrityksiä, joissa hän on soveltanut näitä oppeja myös yritystoimintaan.  

Profile Picture

13:30-14:15 Kahvit

14:45-15:05 Atrialainen ruokaketju – miten niin parempi?

Mika Ala-Fossi, toimitusjohtaja, Atria Suomi

Mika Ala-Fossi on Atria Suomen toimitusjohtaja. Mika on työskennellyt Atria Suomen toimitusjohtajana vuodesta 2011. Tätä ennen hän työskenteli Atrialla useissa tehtävissä, ja hänellä onkin monen vuoden kokemus siitä, miten Atrian eri tuotanto-osastoja ja liiketoimintoja johdetaan. Kun Mika vaihtaa vapaalle, hän viettää aikaansa perheen kanssa mökillä tai metsänparannustöissä ja myös monenlaisten urheiluharrastusten parissa. Grillin ääressä syntyy myös kaikenmoiset herkut.

15:05-16:15 Jos et sinä usko itseesi, niin kuka sitten

Tomato eli Mato Valtonen ja Tom Pöysti

Tullakseen nähdyiksi ja kuulluiksi on uskallettava erottautua ja laittaa itsensä peliin. Epäonnistumisen pelko, kuten itsetunnon puutekin on heitettävä syrjään ja valjastettava mieli rohkeudella sekä riemulla.
Tom Pöysti ja Mato Valtonen ovat Tomato, jopa tragikoominen duo, joka näkemyksiään törmäyttämällä on valmiina kaivamaan kuulijoidensa vahvuudet näkyville. Takana ovat kovat ajat ja mahdottomat edessä ja välillä tuntuu, että mikään ei ole sitä miltä se näyttää. Kuinka pystymme pitämään itsemme ja yhteistyömme kasassa kaikkien uusien haasteiden edessä? Kuinka tehdä työstään itselleen merkityksellistä? Tämä on monta kertaa kiinni pienistä oivalluksista. Sinun itsesi pitää löytää ne oivallukset, Mato ja Tomppa kertovat konsteja tähän tärkeään prosessiin.

16:15-16:25 Loppusanat

Reijo Flink, toimitusjohtaja A-tuottajat Oy, A-Rehu Oy, Nautasuomi Oy

20:00 Juhlaillallisen tervetulopuhe

Seppo Paatelainen, vuorineuvos, MMM

20.00 Juhlaillallinen

Illallisella juhlava pukeutuminen