LIHA-AKATEMIA 2023 OHJELMA

2.2. TORSTAI

10:00 Ilmoittautuminen

ikoni_lounas

11:00-12:00 Lounas

reijo-flink

12:00-12:15 Tervetulosanat

Reijo Flink, toimitusjohtaja, Atria Tuottajat, A-Rehu ja Nautasuomi
mika-ala-fossi

12:15.12:45 Atria ajankohtaiset kuulumiset

Mika Ala-Fossi, toimitusjohtaja, Atria Suomi Oy

Mika Ala-Fossi on toiminut vuodesta 2011 Atria Suomi Oy:n toimitusjohtajana. Hän on nähnyt jo pitkän taipaleen yrityksen matkaa ja sen kehityksen maakuntasarjapeleistä kansainvälisten areenojen sarjaan. Tätä kehitystä hän katsoo erityisellä ylpeydellä. Vapaa-ajallaan mies rentoutuu metsä-, metalli-, puu- ja maatöiden parissa. Talvisin lähes kaikki vapaa-aika hujahtaa jäähallien uumenissa kiekkojunioreita seuraten.

jukka-saarenpaa

12:45-13:15 Ruokamarkkinan muutokset ja suomalaisten suhde lihaan

Jukka Saarenpää, tutkimuspäällikkö, Atria Suomi Oy

Data ja numerot kertovat mitä on tapahtunut ja muutoksen suunnasta voi vetää johtopäätöksiä tulevaisuuteen. Kuluttajan tai asiakkaiden ymmärtämiseksi numerot eivät kuitenkaan pelkästään riitä. Tarvitaan kohtaamisia, joiden systemaattista järjestämistä, dokumentointia ja raportointia kutsutaan markkinointitutkimukseksi. Minulla on ilo toimia Atrialla dataa ja markkinointitutkimusta yhdistävässä tiimissä, jolloin ruokamarkkinan muutosta nyt ja tulevaisuudessa voidaan parhaalla mahdollisella tavalla ymmärtää.

eero-puolanne

13:15-13:45 Liha ihmisen ravintona ennen ja tulevaisuudessa

Eero Puolanne, lihateknologian emeritusprofessori, Helsingin yliopisto

Eero Puolanne aloitti lihateknologian opinnot Helsingin yliopistossa 1966 ja suoritti siellä tutkintonsa. Yliopistouraa on takana yhteensä yli 52 vuotta muun muassa tutkijana ja professorina sekä eläkeiän jälkeen erilaisissa opetus- ja tutkimusprojekteissa.  Puolanne on tutkinut nitriitin ja nitraatin vähentämismahdollisuuksia lihavalmisteissa, lihan vedenpidätyskykyä, eläinten stressin ja lihan laadun yhteyksiä sekä viimeksi broilerin lihasvaurioiden syntymekanismeja. Tämän lisäksi hän on toiminut lihantutkimuksen kansainvälisen järjestön pääsihteerinä, liha-alan kansallisissa ja kansainvälisissä yhteisöissä sekä yliopiston hallinnossa. Harrastuksina työnteko yliopistossa, liha-alan aseman edistäminen, metsätyöt ja lukeminen.

ikoni_kahvi

13:45-14:15 Iltapäiväkahvi

ikoni_palkintojenjako

14:15-15:00 Palkintojen jako

ST1 NORDIC OY / TEKIR OY / ANTTI RAATIKAINEN

15:00-15:45 Regulaatio energiatransition ajurina

Mika Anttonen, hallituksen puheenjohtaja, energiayhtiö St1

Mika Anttonen on energiayhtiö St1:n hallituksen puheenjohtaja. Mika on perehtynyt syvällisesti energia-alan kokonaiskuvaan ja hänellä on aito halu löytää ratkaisuja globaaleihin energiahaasteisiin.

Polttonestekaupasta alkaneesta yksityisyrittäjyydestä on kehittynyt monipuolinen energiayhtiö St1, joka toteuttaa toiminnassaan visiotaan olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. St1 investoi voimakkaasti uusiutuvan energian kehitystyöhön ja tuotantoon – ulottuen teollisesta tuulivoimasta liikenteen uusiutuviin jätepohjaisiin biopolttoaineisiin. St1 toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Iso-Britanniassa.

reijo-flink

15:45-16:00 Loppusanat

Reijo Flink, toimitusjohtaja, Atria Tuottajat, A-Rehu ja Nautasuomi
ikoni_illallinen

 
 

20:00 ATRIA 120-VUOTTA

Illallisen pukukoodina tumma puku

3.2. PERJANTAI

paneelikeskustelu_icon

9:00-10:00 Mitä kuuluu alkutuotanto?

10:00-11:00 Paneelikeskustelu, vetäjänä Jaakko Kohtala

11:00-12:00 Lounas

12:00-14:00 Tuotantosuuntakohtaiset webinaarit

14:00 Iltapäiväkahvit

SIKASEMINAARI

12:00-12:30 Millainen sika pärjää tuotantoketjussa

Mari Heinonen, sikojen sairauksien ja terveydenhuollon professori, Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisestä tiedekunta

Mari Heinonen työskentelee Helsingin yliopistossa, eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa tuotantoeläinlääketieteen osastolla. Hänellä on pitkä ura käytännön eläinlääkärinä, opettajana ja tutkijana. Hänen aiheensa ovat liittyneet sikojen sairauksiin, terveydenhuoltoon, hyvinvointiin, käyttäytymiseen ja lisääntymiseen.

12:30-13:00 Kansainväliset trendit sianjalostuksessa

Karl-Johan Klit, aluemyyntipäällikkö, Topigs Norsvinilla vuodesta 2020. Aikaisemmin eläinlääkärillä tanskalaisella Ö-Vetillä.

13:00-13:30 Työnantajamielikuvan rakentaminen ja sen merkitys

Annika Eklöf ja Juha Finnilä

13:30-14:00 Punnitsemisen avulla painohallinta kuntoon

Juha Perttilä, yrittäjä, Pirttikanta Oy

 

EMOLEHMÄSEMINAARI

12:00-12-30 Carbo - hiilijalanjälkityötä käytännössä emolehmätilalla

Sinikka Hassinen, johtaja, Atria Nauta

12:30-13:00 Sorkkaterveyden ylläpito emotiloilla

Hertta Pirkkalainen, asiantuntijaeläinlääkäri, ETT ry

13:00-13:30 Mitä tiedetään emohiehoista?

Susanna Vehkaoja, kehityspäällikkö, Atria Nauta

13:30-14:00 Avoimin mielin eteenpäin

Tuottajapuheenvuoro

NAUTASEMINAARI

12:00-12:30 Ajankohtaista nautojen hengitystietulehduksista

Tuomas Herva, eläinlääkäri, Atria Nauta

12:30-13:00 Carbo - hiilijalanjälkityötä käytännössä lihanautatilalla

Sinikka Hassinen, johtaja, Atria Nauta
Patrik_Fingerroos

13:00-13:30 Tukimuutokset 2023

Tomi Karsikas, aluepäällikkö, Atria Nauta

13:30-14:00 Joko nyt biokaasua lihanautatilalle?

SIIPISEMINAARI

12:00-13:30 Optimizing broiler management

Kieron Daniels
Patrik_Fingerroos

13:30-14:00 Emotilanne

Hannu Tiuttu