LIHA-AKATEMIA 2023 OHJELMA

2.2. TORSTAI

10:00 Ilmoittautuminen

ikoni_lounas

11:00-12:00 Lounas

reijo-flink

12:00-12:15 Tervetulosanat

Reijo Flink, toimitusjohtaja, Atria Tuottajat, A-Rehu ja Nautasuomi
mika-ala-fossi

12:15-12:45 Atria ajankohtaiset kuulumiset

Mika Ala-Fossi, toimitusjohtaja, Atria Suomi Oy

Mika Ala-Fossi on toiminut vuodesta 2011 Atria Suomi Oy:n toimitusjohtajana. Hän on nähnyt jo pitkän taipaleen yrityksen matkaa ja sen kehityksen maakuntasarjapeleistä kansainvälisten areenojen sarjaan. Tätä kehitystä hän katsoo erityisellä ylpeydellä. Vapaa-ajallaan mies rentoutuu metsä-, metalli-, puu- ja maatöiden parissa. Talvisin lähes kaikki vapaa-aika hujahtaa jäähallien uumenissa kiekkojunioreita seuraten.

jukka-saarenpaa

12:45-13:15 Ruokamarkkinan muutokset ja suomalaisten suhde lihaan

Jukka Saarenpää, tutkimuspäällikkö, Atria Suomi Oy

Data ja numerot kertovat mitä on tapahtunut ja muutoksen suunnasta voi vetää johtopäätöksiä tulevaisuuteen. Kuluttajan tai asiakkaiden ymmärtämiseksi numerot eivät kuitenkaan pelkästään riitä. Tarvitaan kohtaamisia, joiden systemaattista järjestämistä, dokumentointia ja raportointia kutsutaan markkinointitutkimukseksi. Minulla on ilo toimia Atrialla dataa ja markkinointitutkimusta yhdistävässä tiimissä, jolloin ruokamarkkinan muutosta nyt ja tulevaisuudessa voidaan parhaalla mahdollisella tavalla ymmärtää.

eero-puolanne

13:15-13:45 Liha ihmisen ravintona ennen ja tulevaisuudessa

Eero Puolanne, lihateknologian emeritusprofessori, Helsingin yliopisto

Eero Puolanne aloitti lihateknologian opinnot Helsingin yliopistossa 1966 ja suoritti siellä tutkintonsa. Yliopistouraa on takana yhteensä yli 52 vuotta muun muassa tutkijana ja professorina sekä eläkeiän jälkeen erilaisissa opetus- ja tutkimusprojekteissa. Puolanne on tutkinut mm. eläinten stressin ja lihan laadun yhteyksiä sekä viimeksi broilerin lihasvaurioiden syntymekanismeja. Tämän lisäksi hän on toiminut lihantutkimuksen kansainvälisen järjestön pääsihteerinä, liha-alan kansallisissa ja kansainvälisissä yhteisöissä sekä yliopiston hallinnossa. Harrastuksina työnteko yliopistossa, liha-alan aseman edistäminen, metsätyöt ja lukeminen.

ikoni_kahvi

13:45-14:15 Iltapäiväkahvi

ikoni_palkintojenjako

14:15-15:00 Palkintojen jako

ST1 NORDIC OY / TEKIR OY / ANTTI RAATIKAINEN

15:00-15:45 Regulaatio energiatransition ajurina

Mika Anttonen, hallituksen puheenjohtaja, energiayhtiö St1

Mika Anttonen on energiayhtiö St1:n hallituksen puheenjohtaja. Mika on perehtynyt syvällisesti energia-alan kokonaiskuvaan ja hänellä on aito halu löytää ratkaisuja globaaleihin energiahaasteisiin.

Polttonestekaupasta alkaneesta yksityisyrittäjyydestä on kehittynyt monipuolinen energiayhtiö St1, joka toteuttaa toiminnassaan visiotaan olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. St1 investoi voimakkaasti uusiutuvan energian kehitystyöhön ja tuotantoon – ulottuen teollisesta tuulivoimasta liikenteen uusiutuviin jätepohjaisiin biopolttoaineisiin. St1 toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Iso-Britanniassa.

reijo-flink

15:45-16:00 Loppusanat

Reijo Flink, toimitusjohtaja, Atria Tuottajat, A-Rehu ja Nautasuomi
ikoni_illallinen

 

20:00 ILLALLINEN - ATRIA 120-VUOTTA

Juhlaillallisella juhlistamme 120-vuotiasta Atriaa hyvän ruoan ja musiikin merkeissä. Illan aikana Olli Halonen esiintyy bändeineen.

Illallisen pukukoodina tumma puku.

3.2. PERJANTAI

paneelikeskustelu_icon

9:00-10:00 Mitä kuuluu alkutuotanto?

Tuotantosuuntakohtaiset puheenvuorot:

Ilkka Ala-Fossi, Harri Rosenberg, Sinikka Hassinen ja
Jaakko Kohtala

10:00-11:00 Paneelikeskustelu: Maatalouden rahoituksen tilanne

Paneelin vetäjänä Jaakko Kohtala. Panelistit:

  • Olli Tarkkanen, OP Etelä-Pohjanmaa
  • Timo Kalliomäki, Suomen Osuuspankki
  • Ari NopanenProAgria
  • Kjell-Göran Paxal, Ab WestFarm Oy

11:00-12:00 Lounas

12:00-14:00 Tuotantosuuntakohtaiset webinaarit

14:00 Iltapäiväkahvit

SIKASEMINAARI

12:00-12:30 Millainen sika pärjää tuotantoketjussa

Mari Heinonen, sikojen sairauksien ja terveydenhuollon professori, Helsingin yliopiston eläinlääketieteellinen tiedekunta

Mari Heinonen työskentelee Helsingin yliopistossa, eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa tuotantoeläinlääketieteen osastolla. Hänellä on pitkä ura käytännön eläinlääkärinä, opettajana ja tutkijana. Hänen aiheensa ovat liittyneet sikojen sairauksiin, terveydenhuoltoon, hyvinvointiin, käyttäytymiseen ja lisääntymiseen.

12:30-13:00 Kansainväliset trendit sianjalostuksessa

Karl-Johan Klit, aluemyyntipäällikkö, Topigs Norsvin

Karl Johan Klit, on toiminut Topigs Norsvinin Pohjoismaiden aluemyyntipäällikkönä sekä Topigs Norsvin Tanskan toimitusjohtajana vuodesta 2020. Aikaisempana päätoimisena eläinlääkärinä erityisosaamisena on sikojen terveys ja sairaudet.

13:00-13:30 Työnantajamielikuvan rakentaminen ja sen merkitys

Annika Eklöf ja Juha Finnilä

Annika Eklöf on Kotieläintilojen imago ja työvoima -hankkeen projektipäällikkö. Suomalainen ruoka on aina ollut lähellä sydäntäni. Ala kaipaa lisää osaajia ja osaajien houkuttelu vaatii työnantajamielikuvan rakentamista. Positiivisella ja avoimella viestinnällä voidaan vaikuttaa siihen, miten ala ulospäin nähdään. Juha Finnilä on toisen polven kuljetusyrittäjä isän aloitettaessa Itikalla eläinkuljetusautoilijana vuonna 1961. Juha aloitti omalla autolla vuonna 1990 ja Veljekset Finnilä Oy perustettiin 2001. Tällä hetkellä yrityksen palkkalistoilla on reilut 60 työntekijää.

13:30-14:00 Punnitsemisen avulla painohallinta kuntoon

Markku Puska, Sikana Oy

EMOLEHMÄSEMINAARI

12:00-12-30 Carbo - hiilijalanjälkityötä käytännössä emolehmätilalla

Sinikka Hassinen, johtaja, Nautasuomi

12:30-13:00 Sorkkaterveyden ylläpito emotiloilla

Hertta Pirkkalainen, asiantuntijaeläinlääkäri, ETT ry

13:00-13:30 Mitä tiedetään emohiehoista?

Susanna Vehkaoja, kehityspäällikkö, Nautasuomi

13:30-14:00 Avoimin mielin eteenpäin

Palkitun tilan puheenvuoro

NAUTASEMINAARI

12:00-12:30 Ajankohtaista nautojen hengitystietulehduksista

Tuomas Herva, eläinlääkäri, Atria Suomi

12:30-13:00 Carbo - hiilijalanjälkityötä käytännössä lihanautatilalla

Sinikka Hassinen, johtaja, Nautasuomi
Patrik_Fingerroos

13:00-13:30 Tukimuutokset 2023

Tomi Karsikas, aluepäällikkö, Nautasuomi

13:30-14:00 Joko nyt biokaasua lihanautatilalle?

Sami Vinkki myyntijohtaja, Demeca Oy

SIIPISEMINAARI

12:00-13:30 Optimizing broiler management

Kieron Daniels, Aviagen

Kieron Daniels aloitti työnsä Aviagenilla tammikuussa 2021 broilerikasvatuksen asiantuntijana ja neuvojana. Toimialueena hänellä on Iso-Britannia, Irlanti ja Skandinavia. Kieronilla on vankka käytännön kokemus broilerituotannosta.

Kieron on valmistunut Aberystwythin yliopistosta pääaineenaan kotieläintieteet (Animal Science).

Patrik_Fingerroos

13:30-14:00 Emotilanne

Hannu Tiuttu, Aviagen

Hannu Tiuttu hoitaa SweChick AB:n myyntiä, markkinointia ja teknistä neuvontaa Suomessa ja Virossa sekä Aviagen KFT:nilla Latviassa ja Liettuassa. Aviagenin tuotteet ovat ROSS 308 broileriemo sekä hitaasti kasvavat Rowan Range –tuoteperheen jalosteet.