LIHA-AKATEMIA 2024 OHJELMA
1.2. TORSTAI
9:00-12:00 Ilmoittautuminen

10:30-12:00 Lounas

12:00-12:30 Meidän Atria
Kai Gyllström, toimitusjohtaja, Atria Oyj
Kai Gyllström on Atria-konsernin tuore toimitusjohtaja. Hän aloitti tehtävässään 1.6.2023. Kailla on vahvaa kokemusta ja osaamista tuotekehityksen, myynnin ja markkinoinnin sekä tuotemerkkien kansainvälisestä maailmasta. Monipuolisen uran elintarviketeollisuudessa ensin juomayhtiö Carlsbergissä Tanskassa ja sitten Arlassa eri johtotehtävissä tehnyt Kai Gyllström on innostunut Atriasta: “Meillä on hyvät brändit, osaava henkilöstö, merkittäviä uusia investointeja ja monipuolinen tuotevalikoima”. Vapaa-aikaansa hän viettää mieluiten perheen parissa. Hän viihtyy myös kuntosalilla ja on intohimoinen kotikokki.

12.30-13.00 Kaupallinen pelikenttä
Antti Paavilainen, johtaja, myynti, Atria Suomi Oy
Antti Paavilainen tuli Atrialle töihin elokuussa 2012 ja on siitä lähtien vastannut Atria Suomi Oy:n vähittäiskauppa- ja food-service – kanavien myynnistä ja asiakkuuksien hallinnasta. Aikaisempaa myyntikokemusta karttui matkaan hänen vastatessaan BA-Suomen myynnistä HK-ruokatalossa. Myyntitöissä on hyvä ymmärtää myös keskusliiketason hankinta- ja valikoimaprosesseja. Näistä hänellä on pitkä kokemus toimiessaan SOK:n ketjuohjausyksikössä yli 10 vuoden ajan.
Antti on iloinen ja ylpeä siitä, kuinka Atria on vuosien varrella pystynyt kehittymään ja kasvamaan toimialansa selkeäksi markkinajohtajaksi ja säilyttämään haastavimpinakin aikoina luotettavan asemansa sidosryhmiensä keskuudessa.
Vapaa-aikanaan Antti pelaa sulkapalloa ja ulkoilee paljon - mieluiten metsäpoluilla.

13.00-13.30 Suomalainen kuluttaja vaatii vastuullisuustekoja
Sanna Päällysaho, johtaja, tuotekehitys ja markkinointi, Atria Suomi Oy
Sanna Päällysaho toimii Atria Suomen markkinoinnista ja tuotekehityksestä vastaavana johtajana, ja on ollut Atrialla jo yli 15 vuoden ajan. Sanna uskoo, että maailman muuttuessa yhä nopeammassa tahdissa, suomalaisella ruoalla ja atrialaisella tavalla tuottaa ruokaa on tulevaisuudessa kysyntää entistä enemmän.

13.30-14.15 Iltapäiväkahvit

14:15-14:45 Palkintojen jako

14.45-15.45 Tankkaamiseen vai herkutteluun? Suomalainen ruoka Euroopasta katsottuna
Helena Petäistö, toimittaja ja tietokirjailija
Toimittaja ja tietokirjailija Helena Petäistö on yksi Suomen tunnetuimmista journalisteista. Hän on tehnyt pitkän uran Pariisin ja Brysselin kirjeenvaihtajana. Lisäksi Petäistö on tietokirjailija ja Oulun yliopiston kunniatohtori. Vuonna 2023 Kultainen Venla -gaalassa Petäistö sai elämäntyöpalkinnon.


15.45-16.00 Loppusanat
Reijo Flink, toimitusjohtaja, Atria Tuottajat, A-Rehu ja Nautasuomi

20.00 Illallinen
Illallisella juhlava pukeutuminen
2.2. PERJANTAI

9.00-9.30 Miltä näyttää tulevaisuuden liha-ala
Aki Vapaakallio, toimitusjohtaja, Plus One Agency Oy
Aki Vapaakallio on inkoolainen yritysstrategi, jolla on vahva osaaminen suomalaisesta alkutuotannosta. Akin päätoimi on hänen perustamansa luovan strategiatoimisto Plus One Agency Oy:n toimitusjohtajana ja strategina toimiminen. Ennen tämän yrityksen perustamista Aki toimi Atria Suomen johtoryhmässä strategiajohtajana.

9.30-10.00 Muuttuvat toimintaympäristöt ohjaavat strategiatyötä
Reijo Flink, toimitusjohtaja, A-Tuottajat Oy, A-Rehu Oy, Nautasuomi Oy

10.00-11.00 Paneelikeskustelu - Eväät tulevaisuuden toimintaympäristössä menestymiseen
Alustus: Aki Vapaakallio
Panelisteina:
- Jouni Kemppainen, päätoimittaja Maaseudun tulevaisuus
- Anu Hopia, elintarviketieteilijä, tietokirjailija ja elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa
- Lauri Lähteenmäki, maanviljelijä, MMM Metsänhoitaja
- Jaakko Kohtala, Atria Sika-palvelun johtaja

11.00-12.00 Lounas

12.00-14.00 Tuotantosuuntakohtaiset seminaarit

14.00-15.00 Iltapäiväkahvit
SIKASEMINAARI

12.00-12.20 Terveyden kehittäminen sikaverkostossa
Salla Talvitie
Eläinlääkäri, Saparovet

12.20-12.45 Mitä data kertoo älysikalassa
Niina Immonen ja Antti Hyppönen
Kehityspäällikkö, Atria Suomi; Yrittäjä Hyppösen tila

12.45-13.05 Vastuullisuusindeksi kehittämisen työkaluna
Teija Paavola ja palkitun tilan edustaja
Vastuullisuuspäällikkö Atria Suomi; palkitun tilan edustaja

13.05-13.30 Rehuhyötysuhteen kehittäminen käytännössä - Case Palkittu tila
Palkitun tilan edustaja, Ida Nygård, Harri Muilu
Palkitun tilan yrittäjä; Ida Nygård, Asiakkuuspäällikkö; Harri Muilu, Tuoteryhmäjohtaja

13.30-14.00 Katsaus Saksan sianlihan tuotantoon
Dr Claus Debliz, Thunen Institut
Apulaisjohtaja, Institute of Farm Economics, The Thünen Institute
EMOLEHMÄSEMINAARI

12.00-12.30 Syyspoikivilla emoilla tasaisuutta pihviteuraiden tarjontaan
Sinikka Hassinen
Johtaja, Atria Nauta

12.30-13.00 Suomalainen emolehmätuotanto kansainvälisessä vertailussa, Agribenchmark
Dr Claus Debliz, Thunen Institut
Apulaisjohtaja, Institute of Farm Economics, The Thünen Institute

13.00-13.30 Emolehmätilan strategia käytännössä
Tommi Hasu, Mattisten Tila
Yrittäjä

13.30-14.00 Palkitun emolehmätilan puheenvuoro
NAUTASEMINAARI

12.00-12.30 Suomalainen loppukasvatus kansainvälisessä vertailussa, Agribenchmark
Dr Claus Debliz, Thunen Institut
Apulaisjohtaja, Institute of Farm Economics, The Thünen Institute

12.30-13.00 Ultraäänitutkimus vasikoiden hengitystietautien hoidon tarkentamisessa: Eläinlääkärin ja tilojen kokemuksia
Tuomas Herva, Atria Nauta
Eläinlääkäri, Atria Nauta

13.00-13.30 Teuras- ja vasikkamyyntien suunnittelu ja ennakointi: Minun maatilani -työkalun esittely ja pilottitilan kokemukset
Petri Saarinen, Mtech Digital Solutions
Tuotepäällikkö, nautaohjelmat

13.30-14.00 Palkitun nautatilan puheenvuoro
SIIPISEMINAARI

12.00-12.45 Tekoäly kasvatuksen apuvälineenä
Petri Auramo, Siemens
Account manager, Siemens

12.45-13.15 Kanadata ja 3D-kamera painoseurannassa
Petri Auramo, Siemens
Account manager, Siemens

13.15-14.00 Broilerin kotimaan markkina Hollannissa - kaikki hidaskasvuisia
Päivikki Perko-Mäkelä, Anne Rauhala
Eläinlääkäri, AtriaChick; siipirehujen kehittämispäällikkö, AtriaChick