LIHA-AKATEMIA 2020 OHJELMA

13.2. TORSTAI

10:00 Ilmoittautuminen

ikoni_lounas

11:00 Lounas

Merja_Leino

12:00 Atrian vastuullisuus

Merja Leino, vastuullisuusjohtaja, Atria

Merja Leino on Atrian vastuullisuusjohtaja. Yli 20 vuoden atrialaisena hän kuvailee Atriaa ”vastuullista tekemistä kuluttajan parhaaksi”. Tiedonjanoisen Merjan mielestä pahinta olisi pysähtyä paikoilleen; aina on varaa kehittyä. Hän arvostaa hyvää ruokaa sekä sen takana olevaa koko ruoantuotannon ketjua.

ER_Korhola

12:45 Ilmasto ja politiikka

Eija-Riitta Korhola

Eija-Riitta Korhola on hallitusammattilainen ja filosofian tohtori, joka on väitellyt ilmastopolitiikasta. Korholalla on kokemusta niin europarlamentiikon kuin Kokoomuksen varapuheenjohtajan tehtävistä. Hän on myös ilmastofoorumi ICEFin johtoryhmän jäsen.

Sara_Pohjavuori

13.30 Lihan merkitys ruokavaliossa

Sara Pohjavuori, ravitsemusasiantuntija, Foodwest Oy

Sara on koulutukselta laillistettu ravitsemusterapeutti ja toimii ravitsemusasiantuntijana Foodwestillä. Saralla on monipuolista kokemusta yli 15-vuoden ajalta ravitsemusasiantuntijana elintarvikeyrityksissä. Taustalla on vahva mielenkiinto auttaa ihmisiä tekemään monipuolisia ja terveellisempiä ruokavalintoja päivittäin. Hyvinvointia edistävän ruokavalion voi koostaa monella tavalla, eikä yhtä ainoaa oikeaa mallia ole. Mikään yksittäinen ruoka ei tee ruokavaliosta terveellistä eikä epäterveellistä, vaan kokonaisuus ratkaisee. Monipuolisen ja terveellisen ruokavalioon mahtuu myös kohtuullisesti lihaa, jolla on oma tärkeä merkitys monipuolisessa ruokavaliossa. Tärkeää on, että ruoka maistuu maukkaalta, jolloin se tulee myös syödyksi lautaselta, eikä ruokaa tarvitse heittää roskiin.

ikoni_kahvi

14:15 Iltapäiväkahvi

ikoni_palkintojenjako

15:00 Palkintojen jako

Mika_AlaFossi

15:30 Yhdessä olemme Atria

Mika Ala-Fossi, toimitusjohtaja, Atria Suomi

Atria Suomen toimitusjohtaja. Hän on nähnyt jo pitkän taipaleen yrityksen matkaa ja sen kehityksen maakuntasarjapeleistä kansainvälisten areenojen sarjaan. Tätä kehitystä hän katsoo erityisellä ylpeydellä. Mika nauttii hetkistä, kun pääse eteläpohjanmaalaisille markkinoille, pesäpallopeliin tai mihin tahansa tapahtumaan, jossa käristetään perinteistä ”kärväriä” – niissä hetkissä, käristemakkara kourassaan, hän aistii aidosti hyvää yhteistä fiilistä. Vapaa-ajallaan mies rentoutuu metsä-, metalli-, puu- ja maatöiden parissa. Talvisin lähes kaikki vapaa-aika hujahtaa jäähallien uumenissa kiekkojunioreita valmentaen.

Jukka_Jalonen

16:15 Näin rakennat menestyvän tiimin

Jukka Jalonen, Maailmanmestarijoukkueiden tekijä

Kaikkien tuntema jääkiekkovalmentaja Jukka painottaa ryhmähengen merkitystä matkalla menestykseen. Jotta tavoitteet saavutetaan, ryhmän kokonaisuuden on toimittava ja tavoitteita kohti on mentävä määrätietoisesti, luovuttamatta.

ikoni_illallinen

20:00 Illallinen

14.2. PERJANTAI

paneelikeskustelu_icon

9:00 — 11:00 Media ja me

Paikalla mm. Aki Vapaakallio, Plus one agency, Hanne Kortesoja, Atria, Riitta Pihlajamäki, Yle, Sami Sivonen, K-Citymarket kauppias

11:00 — 12:00 Lounas

12:00 — 14:00 Tuotantosuuntakohtaiset seminaarit

14:00 Iltapäiväkahvit

SIKASEMINAARI

Mandes_Verhaagh

12:00 Ajankohtaista Saksan sianlihantuotannossa

Mandes Verhaagh, Project Manager, agri benchmark Pig Network
Anna_Jaakkola
Niina_Immonen

12:30 Digitalisaation kehitys sianlihantuotannossa

Niina Immonen ja Anna Jaakkola, kehityspäällikkö Atria Sika, digi- ja datapalveluiden kehityspäällikkö, Atria Tuottajat

13:00 Lihamarkkinakatsaus

Mandes_Verhaagh

13:30 Suomalaisen sianlihantuotannon kansainvälinen kilpailukyky

Mandes Verhaagh, Project Manager, agri benchmark Pig Network

 

EMOLEHMÄSEMINAARI

Patrik_Fingerroos

12:00 Emolehmätuotannon kannattavuusselvitys

Patrik Fingerroos, KPMG

12:40 Millainen on emolehmätilan hiilijalanjälki?

Maiju Pesonen, projektipäällikkö, CARBO-hanke, Atria Nauta
Essi_Tahvola

13:20 Laitumen tuotantokustannus

Essi Tahvola, hanketyöntekijä, nurminauta, Atria Nauta

NAUTASEMINAARI

Tomi_Karsikas

12:00 Säilörehun tuotantokustannus

Tomi Karsikas, aluepäällikkö, Atria Nauta

12:40 Millainen on naudan kasvatuksen hiilijalanjälki?

Senja Arffman, johtaja, EnvitecTuottopalvelut, Envitecpolis
Patrik_Fingerroos

13:20 Teuraskasvatuksen kannattavuusselvitys

Patrik Fingerroos, KPMG

SIIPISEMINAARI

Teija_Paavola

12:00 Lanta biokaasun raaka-aineena

Teija Paavola, projektipäällikkö, Atria Tuottajat
Taneli_Marttila

12:40 Palkokasvit ovat tulevaisuutta

Taneli Marttila, asiakkuuspäällikkö, A-Rehu
Mika_Kujala

13:20 Tuottajan työpöytä

Mika Kujala, suunnittelupäällikkö, Atria-Chick Oy